Afdrukken

Glas

Alle glas dat geleverd wordt in onze ramen is hoogrendementsglas met een minimum K-waarde van 1.1 W/m²K

U kan zelfs kiezen voor driedubbel glas met een K-waarde tot 0.5 W/m²K

Wat is K-waarde?

De K-waarde geeft de isolatiewaarde van bouwmaterialen aan en wordt uitgedrukt in Watt per m² Kelvin (W/m²K) Hoe lager de K-waarde, hoe beter de isolatie.

De term "hoogrendementsbeglazing" mag alleen gebruikt worden voor minimaal dubbel glas met een warmtereflecterende coating op de binnenkant die de warmte binnen houdt, maar de zonnestralen doorlaat. In de luchtlaag tussen de twee glasschijven bevindt zich een gas, meestal argon.

Er zijn verschillende soorten glas beschikbaar en alle combinaties hiervan:

Veiligheidsglas

Gehard glas (één zijde)

  • bij breuk versplintert dit glas in kleine stukjes (zoals bij de zijruit van een auto)
  • voor ramen gelijk met de vloerhoogte zoals balkondeuren en schuifdeuren
  • vermindering van risico op kwetsuren

Gelaagd glas ( 2 glasbladen met een schokvaste folie verbonden)

  • bij breuk versplintert dit glas in kleine stukjes en blijft aan de folie kleven (zoals bij de voorruit van een auto) Glas valt dus ook niet uit het kader
  • voor ramen gelijk met de vloerhoogte zoals balkondeuren en schuifdeuren
  • vermindering van risico op kwetsuren

Geluidswerende isolerende beglazing

In lawaaierige buurten is het aan te raden om geluidswerende beglazing te plaatsen. Dit verhoogt aanmerkelijk het leefcomfort binnenshuis. Hoe dikker de glasschijven zijn, hoe beter de geluidsisolatie. Een optimale resultaat wordt bekomen door glasbladen van verschillende dikte, vermits elke schijf een verschillende frequentie tegenhoudt. Het spreekt ook vanzelf dat de kieren moeten gedicht worden.

Zonnewerend glas

Zonnewerend glas wordt ook wel 4-seizoensglas genoemd. Het is vooral interessant voor grote glaspartijen die op het zuiden gericht zijn. Houdt de warmte en zonnestralen buiten in de zomer en de warmte binnen in de winter.

Decorglas

U hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo hebben we gezandstraald glas dat heeft een mat uitzicht en kan helemaal of gedeeltelijk aangebracht worden. Ook figuurglas is een optie. Dit houdt door bepaalde patronen het binnenkijken tegen