Afdrukken

Premies voor hoogrendementsbeglazing

Geldig voor werken uitgevoerd in 2012 (factuur tot 31/12/2012)

U moet de werken laten uitvoeren door een geregistreerd aannemer. Alleen dan kan u bij uw distributiebeheerder een premie aanvragen voor het vervangen van uw bestaande glas door hoogrendementsbeglazing.

Bij vervanging van enkel glas: 12 euro/m2 (U-waarde max. 1.1) max 300 euro
Bij vervanging enkel of dubbel glas: 15 euro/m2 (U-waarde max 0.8) max 375 euro

U krijgt bij de slot factuur alle nodige documenten om deze premies aan te vragen

Renovatiepremie

Indien u aan bepaalde voorwaarden voldoet (bv qua inkomen en aantal personen ten laste) kan u in aanmerking komen voor een renovatiepremie. Het betreft de gehele of gedeeltelijke vernieuwing van het buitenschrijnwerk: de vervanging van ramen en buitendeuren in de woning, waarbij isolerende hoogrendementsbeglazing geplaatst wordt met een U-waarde van maximaal 1,3 W/m²K.

premies-imageKomen niet in aanmerking:

  • rolluiken en vliegenramen
  • werken aan garagepoorten
  • werken aan veranda's
  • het schilderen van buitenschrijnwerk
  • enkel de beglazing vernieuwen
  • Als u in 2012 een aanvraag indient met facturen voor buitenschrijnwerk, heeft u recht op een verhoging van de premie met 10% op het aanvaarde factuurbedrag voor buitenschrijnwerk voor de facturen die dateren van 2012.

Als u pas in 2013 een aanvraag indient, zal u recht hebben op een verhoging van 10% op het bedrag van de aanvaarde facturen buitenschrijnwerk als het buitenschrijnwerk voldoet aan volgende U-waarden: Uw (geheel: profiel en glas) van maximaal1,7 W/m²K en Ug (glas) van maximaal 0,9 W/m²K.

Meer informatie kan u vinden op www.bouwenenwonen.be